Inger skrev:
"Information
Ibland när folk är ivriga att sätta igång att förbättra hälsan för sina katter så vill de snabbt införa strikta regler för vad uppfödarna ska göra. Försök har visat att detta inte är bästa sättet att förbättra hälsan för våra katter. Ett bra hälsoprogram bör istället vara baserat på information och utbildning. Helt klart tar det längre tid att informera och utbilda många deltagare än att bara sätta upp regler, men det har visat sig att detta ger de långsiktigt bästa resultaten."
Dette fant jeg på Pawpeds G1 kurs idag, og da tenker jeg litt på NRR's tiltak for å vise at det ihvertfall ikke skal stå på "øss"! Men utstillingskatter som bæres ut og inn av biler i Sverige, er ikke særlig i risikosonen for revens dvergbendelorm. I motsetning til de hundrevis av norske jakthunder som bor og løper rundt i svensk natur..
Men det er jo ikke NRR som har innført kravet om ormebehandlling. Det er mattilsynet. Selv om NRR frafaller kravet om at kopi skal sendes inn i forbindelse med tittler o.l, så er kravet fra mattilsynet uendret. Så en må jo fremdeles ormebehandle Det er jo heller ikke knyttet spesielt til katter som er på utstilling, men til alle hunder og katter som passerer grensen. Dette er også en behandling som i lang tid har vært krevd av katter og hunder som kommer inn fra andre land enn Sverige. Fra andre land så mener jeg det kreves to behandlinger og de skal attesteres av veterinær. Når det gjelder reglene som nå er innført mellom Norge og Sverige, så er det basert på en tillitsordning med egenærklæring. Da slipper man tross alt å gå til veterinær og sparer en del kroner på det da.
Men mattilsynet har jo truet med at om de finner ut at det ikke følges opp, så kan de innføre samme regler som fra andre europeiske land.
Jeg tror NRR sine tiltak var en måte å vise at de tok de nye reglene på alvor.
Personlig forstår jeg ikke protestene heller. Som sagt så må en uansett gi behandlingen og skrive egenærklæring på den. Forstår ikke da at det skal være noe problem å sende med en kopi av noe en allerede har sammen med sertifikatene.
At for hyppige ormebehandlinger ikke er noe særlig og hvor stor nytteverdien er, det er noe helt annet og kan diskuteres. Men her kommer altså mattilsynet inn og ikke NRR.
Jeg krysser uansett fingrene for at vi ikke får inn revesn dverbendelorm (som ikke bare finnes på rev, da hadde det ikke vært noe problem i forhold til hund og katt). Så vidt jeg har forstått så kan man i land der det er stor utbredelse f.eks ikke spise bær plukket i skogen pga av dette. Den er jo veldig farlig og ikke behandlbar annet enn med kirurgiske inngrep på mennesker.
Så vi får bare krysse fingrene her
_________________
Hilsen Gunborg:)
Vi har spennende planer!!!
http://haapets.com